Розрахункова робота варіаційних рядів розподілу
3

Система регіональної статистичної інформації базується на сукупності показників державних статистичних спостережень, проведених на державному, відомчому і регіональному рівнях, і включає такі інформаційні ресурси: офіційну статистичну інформацію, сформовану органами державної статистики на основі суцільного обліку, вибіркових спостережень, переписів, анкетування в рамках Плану державних статистичних спостережень, який щорічно затверджується Кабінетом Міністрів України; інформацію, яка одержується при здійсненні відомчих державних статистичних спостережень, що проводяться державними органами виконавчої влади, Національним банком України та іншими державними органами відповідно до чинного законодавства; інформацію регіональних державних статистичних спостережень, проведених на замовлення місцевих органів державної влади, за умови, що витрати на дослідження фінансуються, відповідно, за рахунок місцевих бюджетів.

Статистична інформація повинна відображати проблеми інтенсифікації, пропорційності та збалансованості системи господарювання. Завдання полягає у здійсненні аналізу даних про виконання міжурядових угод і договорів, ріст продуктивності праці, якості та кількості продукції, ефективності господарсько-фінансової діяльності, розвиток економіки.

Все це обумовлено тим, що статистика відіграє фундаментальну роль в управлінні державою, а збір і обробка статистичних даних, підготовка достовірної і надійної бази статистичних даних — одна із найважливіших ланок у функціонуванні державного управління. Статистикою не можна нехтувати. Статистична практика сягає найдавніших часів. Її початок датують приблизно тим періодом, коли виникла держава. Протягом століть — це був ефективний засіб наукових досліджень і один з найважливіших інструментів управління державою. Мета й завдання дослідження в межах курсової роботи визначаються її структурою, специфікою об’єкта, предмета та інформаційною базою дослідження.

РОЗДІЛ 1. ПОБУДОВА ІНТЕРВАЛЬНИХ ВАРІАЦІЙНИХ РЯДІВ РОЗПОДІЛУ