Організаційна структура спортивного клубу
2

Вступ

 

Спортивний клуб (СК) вищого навчального закладу є первинною фізкультурною організацією спортивного товариства. Він організовує роботу разом з кафедрою фізичного виховання, профспілковим комітетом студентів на основі широкої творчої ініціативи та самодіяльності членів клубу, виборності його керівних органів і звітності їх перед членами клубу. Діяльність клубу спрямовується та контролюється ректором вузу і профспілковою організацією і проводиться відповідно до його статуту. 

Основним завданням спортивних клубів є залучення студентів, аспірантів, викладачів і співробітників вузів до регулярних занять фізичною культурою, спортом і туризмом з метою їх всебічного фізичного розвитку, підвищення спортивної майстерності та виховання патріотизму.

Актуальність полягає в організації діяльності студентських спортивних клубів та спортивно-масової фізичної культури яка актуальна в сучасному суспільстві, оскільки виховання здорового покоління молоді мотивується заняттям фізичною культурою та спортом, організації активного відпочинку та студентського дозвілля, що постає основним завданням суспільства до створення здорової молодої держави України на своєму шляху.