Інтер'єр кухонної кімнати
2

Кожен замовник буде акцентувати свою увагу на правильний підхід до його замовлення, тому важливим є те, щоб в пошукових ескізах прослідковувалось  правильне мислення та вдалий  характер. Для цього необхідно проаналізувати і зважити всі можливі варіанти зі стилем, освітленням та розміщенням.

Мета роботи – не тільки домогтися візуального ефекту, та підтримання стилю, а й створити максимально комфортні умови для людини, плюс підкреслити її характерні ознаки.

Предмет дослідження. Предметом дослідження роботи є  інтер’єр кухонної кімнати. Кухня – це одне з основних приміщень у квартирі та заміському будинку. Не тільки господиня дому, але й інші члени сім'ї проводять на кухні багато часу. Адже кухня є, по-перше, місцем приготування і споживання їжі, по-друге, своєрідним центром спілкування родини. Саме тому, від правильного облаштування та благоустрою кухні багато в чому залежить зручність домашньої роботи і відпочинок мешканців, а також комфорт і затишок помешкання в цілому.

Сучасне освітлення кухні мусить не тільки органічно вписуватися в інтер'єр, але й підкреслювати його оригінальними декоративними світильниками, їх розташуванням або іншими деталями.

Важливим є збереження єдності стиля та кольору. Незважаючи на те, що різні зони необхідно виділяти, загальний простір має залишатися єдиним, виконаним в одному стилі. Ви отримаєте велику, зручну і багатофункціональну кімнату, яка не тільки об'єднуватиме всіх членів вашої родини, але й безперечно стане улюбленим місцем в будинку для всіх домочадців.

Об’єктом дослідження  даної роботи є інтер’єр кухонної кімнати в будинку садибного типу. Будинок має два поверхи з площею 100 кв., м.. Перший поверх вміщує в себе, передпокій, гостьову кімнату, санвузол  та  кухонну кімнату. Вся площа кухні поділяється на робочу зону, їдальню та зону проходу. Робоча зона призначена для приготування їжі. Взагалі приготування їжі є своєрідним технологічним процесом, який складається з таких основних операцій: зберігання продуктів; підготовки продуктів; миття продуктів; підготовки страв; приготування страв, що потребують термічної обробки; роздачі готових страв; миття посуду; прибирання кухонних відходів.