Бухгалтерський облік у Фінляндії
7

Через холодний клімат та довгу зиму Фінляндія посідає одне з найперших місць у світі за рівнем споживання електроенергії на душу населення.  Промисловість споживає більше половини всієї вироблюваної електроенергії (цей показник вищий,  ніж в середньому в Європі). Місцеві енергоносії задовольняють не більше третини всіх потреб теплових електростанцій. Значну частку в енергетиці Фінляндії становлять ГЕС,  але осіннє зниження рівня річок вимагає будівництва дамб та водосховищ. 

Фінансовий ринок Фінляндії був підданий значним та швидким реформам: була знижена роль держави,  на початку 1980-х було дозволено іноземним банкам працювати в країні,  а з 1991 року відкривати свої філії.  Банк Фінляндії,  створений в 1811 році і контрольовани парламентом,  є Центральним банком країни і відповідає за фінансову стабільність.  Банк керує обігом національної валюти – марки.

Експорт у 2007 році становив 43 млрд доларів євро,  основні його складові – машини та устаткування,  хімікати,  залізо,  сталь,  ліс,  целюлозно-паперова промисловість.  56% експорту перепадає на країни Європи,  7% на США,  6% на Росію.

Імпорт у 2007 році становив 30,7 млрд євро,  основні компоненти – харчі,  нафта і нафтопродукти,  хімікати,  транспортне обладнання,  залізо і сталь, текстиль,  зерно.  60% імпорту – з країн Європи,  8% з США,  7% з Росії.

Зовнішній борг Фінляндії у 2007 році становив 30 млрд євро.

Грошова одиниця країни – марка. У 2007 році у Фінляндії мешкало 5,2 млн. чоловік, і середньорічний приріст населення становив 0,17%. Урбанізація в 2006 році досягла 66%.