Організація обліку поточних зобов’язань. Методи організації бухгалтерського обліку на підприємстві
17

Для організації бухгалтерського обліку, контролю та аналізу застосовують різні види графіків: текстові і символьні; табличні і сітьові; матричні і лінійні; структурні, таблично-текстові, таблично-стрічкові, таблично-символьні і т. ін.

При організації бухгалтерського обліку, контролю та аналізу широко використовують графіки у вигляді організаційно-структурних схем, оперограм, документограм, функціограм, хронограм, документообороту, документо-потоків тощо.

Для вивчення стану обліку та перспектив подальшого розвитку їх широко застосовують анкетний метод. Суть його стосовно організації бухгалтерського обліку полягає в тому, що спочатку складають опитувальний листок, котрий містить перелік запитань, відповіді на які є вихідним емпіричним матеріалом для узагальнення.

При організації технології облікового, контрольного та аналітичного процесів, роботи виконавців та інших об’єктів широко застосовують метод експертних оцінок, який дає змогу з різних варіантів вибрати оптимальний.

 

 

 

3. Задача

 

 

На підставі наведених даних визначити розмір статутного капіталу. Частку кожного із засновників у статутному капіталі підприємства, зазначити первинні документи, які підтверджують господарські факти:

- Юрченко І.О. вніс до СК приміщення (вартість 130 тис.грн.)

- Громов Г.В. вніс автомобіль ВАЗ 26061 (вартість 72 тис.грн.)

- Савченко С.О. вніс готівку в сумі 10 тис. грн.