Мокрі пиловловлювачі: Скрубер Вентурі
37

ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ

 

 

 

Найважливішими проблемами захисту повітряного басейну в Україні є наступні:

Спад промислового виробництва протягом останніх 10 років не супроводжувався поліпшенням стану повітряного басейну України.

Очищення викидів в Україні є серйозною проблемою.

Не існує інтегрованого підходу до управління повітряним басейном в Україні, необхідно покращання координації у цьому питанні, хоча вже розпочалися деякі зміни на краще.

У минулому, Україна, так саме як і інші країни колишнього СРСР, була жорстко централізованою. Зараз країна стикається із серйозними проблемами децентралізації управління, бюджету, адміністрації та відповідальності.

Нещодавно були запроваджені нові стандарти для атмосферного повітря, але реально їх досягти неможливо через економічні та технічні проблеми.

Не існує обов'язкової безперервної екологічної освіти для усіх вікових груп у дитячих садках, школах та вузах, що віддаляє перспективу запровадження принципів збалансованого розвитку у атмосферу, ефективного захисту повітряного басейну в України.

Через відсутність екологічної освіти, політики підвищення рівня інформованості населення та через відсутність механізмів економічного регулювання, індивідуальні споживачі не мають стимулів до участі у захисті повітряних ресурсів та до їх дбайливого споживання.

Розвиток економічних інструментів в Україні проходить дуже повільно.

При однакових параметрах викидів максимальна приземна концентрація домішки від більш високого джерела менше і спостерігається на більшій відстані від джерела.