Організація та методика економічного аналізу операцій з товарами (на прикладі підприємства)
23

окремий баланс, свій фірмовий бланк, штамп та печатку із найменування даного підприємства. Форма власності підприємства - колективна.

Основні дані характеристики Норинського сільського споживчого товариства відобразимо в таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

Характеристика Норинськго ССТ

Класифiцiйнi ознаки

Норинське ССТ

Мета i характер дiяльностi

Споживче товариство

Форма власностi майна

Колективна

Нацiональна належнiсть капiталу

Нацiональна

Правовий статус i форма господарювання

Споживча кооперація

Галузево-функцiональний вид дiяльностi

Виробничо-торгове

Технологiчна (територiальна) цiлiснiсть i ступiнь пiдпорядкування

Материнське

Розмiр за кiлькiстю працiвникiв

Мале

 

Свою господарську діяльність Норинське ССТ здійснює на принципах господарського розрахунку. Норинське ССТ створюється і функціонує за умови заміщення не менше 50 відсотків потреби в оборотних коштах за рахунок додаткових пайових внесків членів споживчого товариства, як працівників підрозділу, так і не працівників.

Основним напрямком дiяльностi Норинського ССТ є роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах без переваги продовольчого асортименту. Крiм того проводить мiлкороздрiбну торгiвлю та надає додатковi послуги: упаковка товарiв, пiдгонка одягу, обробка тюлевих виробiв i штор, послуги ксерокса, здає в оренду складськi примiщення. Висока культура обслуговування i широкий асортимент товарiв високої якостi, сертифiкований, з гiгiєничними висновками i помiрнi цiнi дають змогу Норинському ССТ бути конкурентноспроможним і ефективним підприємством. Оновлене торговельне обладнання, рацiональне розмiщення секцiй дають змогу наблизити товари до покупцiв.