Ціноутворення: Методи ринкового ціноутворення. Сучасний стан, тенденції розвитку та цінова політика на ринку зернових
19

 Особливо гостра проблема, що стосується ПДВ. Трейдери заздалегідь включають ризик його неповернення в ціну, понижуючи її. Відтак селяни отримують значно менші прибутки від реалізації збіжжя. Таким чином, проблема ПДВ - це фактор, що суттєво впливає на ціну зерна. Намагатиметься розв’язати це дане питання робоча група на чолі з Віце-прем’єр-міністром А. Клюєвим. До неї ввійшли представники уряду, товаровиробники та експортери зерна. Уряд прагне запровадження цивілізованих правил гри на зерновому ринку та конструктивної співпраці із його гравцями оскільки експорт зерна – це важлива складова зовнішньоекономічної діяльності України.

Потребує врегулювання ряд інших не менш актуальних питань діяльності зернотрейдерів, зокрема, що стосуються тарифної політики на залізничному транспорті, дозвільної системи, сертифікації тощо.

Географія експорту українського зерна розширюється з року в рік. Сьогодні воно відправляється майже до п’ятдесяти країн світу. До числа найбільших  споживачів української пшениці належать країни Північної Африки та Близького Сходу. Збільшуються поставки зерна до Європейського Союзу.