Нерівність в доходах, та проблеми бідності
7

- висвітлити скорочення бідності в умовах економічного зростання;

- охарактеризувати багатовекторність державної політики щодо подолання бідності в Україні.

Об’єктом дослідження є дослідження нерівності в доходах та проблеми подолання бідності в Україні.

Предметом дослідження є теоретичні, методичні та науково-практичні засади регулювання процесу дослідження нерівності в доходах та проблеми подолання бідності в умовах глобалізації.

Методи дослідження. Теоретичною та методологічною основою курсової роботи є положення сучасної економічної теорії, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених щодо дослідження бідності у світовому господарстві. Дослідження базується на використанні загальнонаукових методів дослідження: теоретичного узагальнення, системного аналізу і синтезу; групування і класифікації; логіко-історичного методу; методів статистичного та математичного аналізу, графічного методу; методи економічного моделювання; метод експертних оцінок та прогнозування.

Інформаційною основою дослідження є законодавчі та нормативні акти України, нормативно-правові акти інших держав світу, статистична інформація Державного комітету статистики України, довідково-інформаційні видання, періодичні видання, монографічні дослідження вітчизняних і зарубіжних економістів, матеріали науково-практичних конференцій.