Модульно-рейтингова система оцінювання
9

Індивідуальний навчальний план студента формується із нормативних (відповідно до освітньо-професійної програми) і вибіркових змістових модулів (блоків змістових модулів навчальних дисциплін). Послідовність засвоєння змістових модулів визначається навчальним планом відповідно до структурно-логічної схеми підготовки фахівців.

Нормативні змістові модулі складають сукупність обов’язкових навчальних дисциплін освітньо-професійної програми. Вибіркові змістові модулі включають дисципліни самостійного вибору ВНЗ та вільного вибору студента.

Індивідуальний навчальний план формується щорічно студентом особисто під керівництвом куратора. Контроль за виконанням індивідуального навчального плану здійснює куратор відповідно до вимог Тимчасового положення.

Куратор призначається наказом ректора за поданням декана відповідного факультету. Куратор контролює навчання за індивідуальними планами студентів в межах академічної групи.

На факультеті роботою кураторів керує куратор ЕСТS від факультету. Як правило, куратором ЕСТS від факультету є декан (заступник декана) факультету. Він призначається наказом ректора за поданням декана відповідного факультету.

Куратор ЕСТS від академії призначається наказом ректора.

Для освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» у межах одного напряму підготовки фахівців нормативні змістові модулі є уніфікованими.

Нормативні змістові модулі циклу гуманітарних і соціально-економічних дисциплін при підготовці студентів на споріднених напрямах є уніфікованими.

Нормативний термін навчання визначається галузевим стандартом вищої освіти і становить на денній формі навчання 4 – 4,5 роки для освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» і 1 – 1,5 роки для освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».