Вдосконалення амортизаційної політики підприємства
137

У даному розділі роботи ми спрямовуємо зусилля на вдосконалення основних засобів за фінансовою звітністю для оцінки ефективності їх використання та стану відтворення з метою прийняття правильних рішень щодо поліпшення фінансового стану і конкурентоспроможності продукції підприємств на ринку.

Відносно найменувань показників, більш обґрунтованою позицією буде та, коли поняття „фонд” замінити „капіталом”, а термін „коефіцієнт” використовувати лише при розрахунку співвідношення різнойменних статистичних величин, і то за умови, що його не можна характеризувати іменованим показником.

У зв’язку з цим ми привертаємо увагу на необхідність коректив як в процес забезпечення спостереження в сфері основних засобів так і в методологію формування інформаційних ресурсів. Для оцінки української економіки ці проблеми є визначальними і можуть бути вирішенні на основі створення відповідної за якістю інформаційної бази побудованої із адаптованих до ринкових відносин наступних статистичних показників.

Виконана модернізація дільниці по обробці круглої деревини на стрічкопилковому верстаті, визначається простотою конструкції дебаркеру, який не вимагає вартісних комплектуючих виробів.

Модернізація може бути виконана в умов ремонтно-механічних майстерень.

Обслуговування може здійснюватись робітником 2 розряду, а ремонт проводитись ремонтниками ремонтної служби цеху.

В проекті передбачені засоби по зменшенню шуму, вібрації та очищенню робочої дільниці від стружки, що дозволяє безпечно працювати на верстаті.

Впровадження дебаркеру дозволить значно зменшити річні витрати на інструмент і збільшити продуктивність верстату, а тим самим і продуктивність всього цеху.