Економічна діагностика системи мотивації праці та ефективності управління персоналом підприємства
23

Геологічні роботи проведені в 1980-1984 роках, запаси затверджені в обсягах більше 200 млн. тонн каменю.

Відповідно до проведеного конкурентного аналізу продукція підприємства «Поліський щебеневий завод» є унікальною за своїм хімічним складом. Крім того, наявність сировинної бази, використання сучасної технології дозволяє виробляти камінь значно кращої якості ніж у конкурентів та реалізовувати її за конкурентоспроможними цінами.

На протязі п’яти останніх років відслідковується тенденція збільшення власних оборотних засобів. Так, у 2009 році вони становили 1,1 млн.грн., в 2010 році зросли до 2,0 млн.грн., а в 2011 році до 2,9 млн.грн., що в 3 рази більше,а ніж у 2010 році. Коефіцієнти покриття за той же період збільшився з 2,0 до 3,0. Коефіцієнт абсолютної ліквідності становить 0,2. Це свідчить про постійне зростання частки власних коштів, яка фінансує поточну діяльність підприємства.

Запровадження технології виробництва каменю, розділених по фракціях дозволяє здійснити випуск нових видів продукції, які реалізуються не тільки в Республіку Білорусь, але і на території України.

Щебенева продукція фракції 25-40 мм:

Отримується способом поділу пилоподібних часток в циклонах та гравітаційному класифікаторі. Застосовується дорожніми організаціями для ремонту доріг та будівельними для будівництва будинків. Щебенева фракційна продукція 20-40 мм також користується опитом у будівельників та населення. Продукція отримується способом відділення у гравітаційному класифікаторі.

Кам’яна продукція фракції 4-6мм застосовується для основофільтруючих (очисних) установок питного водопостачання; для наповнювачів асфальтного покриття; для наповнювачів бетонних виробів, мас, сумішей, покриття у вогнетривкому виробництві.

Кам’яна продукція фракції 6-20 мм відділяється на грохоті інерційного типу та застосовується для ремонту дорожнього покриття, виробництві залізобетонних конструкцій.