Класифікація інформаційних систем обліку. Особливості формування електронних первинних документів. Історія мережі Іnternet
15

Розв’язання

 

В середовищі СУБД MS Access за створимо нову базу даних та збережемо її у файлі під назвою «НАВЧАННЯ».

За допомогою конструктора створимо 2 таблиці (з полями переліченими в завданні) дамо їм відповідні назви та заповнимо довільними записами.

Обґрунтуємо застосування відповідних типів для кожного з поля, зокрема в таблиці УЧЕНЬ: поле «№ п/п» має тип «Счетчик» для забезпечення унікальності записів та автоматизації механізму автоматичного нумерування записів, поля «ПІБ учня», «ПІБ матері» та «Адреса» мають тип «Текстовый» так-як передбачають зберігання текстової інформації, поле «Дата народження» має тип «Дата/время» так-як містить інформацію про дату народження учня в форматі ДД.ММ.РРРР.

В таблиці МАТИ поле «№ п/п» має тип «Счетчик» для забезпечення унікальності записів та автоматичного нумерування, поле «ПІБ матері», «Освіта», «Місце роботи», «Посада» мають текстовий формат так-як передбачають зберігання лише символьної інформації. Поле «Дата народження» має формат «Дата/время» так як передбачає зберігання дати і надає можливість засобами СУБД контролювати синтаксичну правильність вводу даних.