Транслятор з мови програмування Pascal на С++
3

1. Вступ

 

 

 

 

Багато програмістів-початківців, для опанування основ програмування, використовують мову програмування Pascal (через її простоту). Досягнувши певного рівня знань виникає бажання опанувати мови програмування більш високого рівня (наприклад С++). І тоді з’являється  проблема з перекладом уже існуючих, напрацьованих кодів на іншу, поки ще не досить зрозумілу, мову. В цьому випадку їм  може знадобитися програма-транслятор (“перекладач”), яка б дала змогу швидко і безболісно конвертувати код з однієї мови на іншу.

Головним завданням подібного роду програмних продуктів є забезпечення можливості користування уже існуючими наробками, написаними на іншій мові, тим самим позбавивши користувача необхідності в ручному режимі вносити зміни.

Мета даної курсової роботи - розробити транслятор з мови програмування Pascal на С++. Забезпечити можливість швидкого і якісного конвертування модулів написаних на одній мові в іншу. Проект має на меті учбові цілі і  забезпечити повноцінну, 100-відсоткову конвертацію, не зможе.