Визначення ключових факторів успіху фірми
23

Виключення складає той випадок, коли в команді, на думку одного з її членів, виникла особлива ситуація, за яку він не хоче нести відповідальність. У цьому випадку «особливу думку» має знайти відображення в протоколі.

Кожному члену команди слід бути лояльним по відношенню до колег. Він не повинен інформувати про зміст дискусій і рішеннях команди сторонніх осіб або використовувати ці рішення в особистих цілях. 

Кожен член команди зобов`язаний ставитися до інших її учасників як до рівноправних партнерів. Він повинен об`єктивно аналізувати їх ідеї і висловлювати по них свою точку зору. 

Толерантність і взаємна повага є найважливішими умовами успішної роботи в команді.

Кожен член команди зобов`язаний інформувати інших про все, що їм необхідно знати для виконання поставлених перед командою задач.

Жоден з членів команди не може перешкоджати співпраці її учасників по причині власних симпатій та антипатій. 

З метою підвищення ефективності співпраці кожен член команди повинен намагатися встановити хороші ділові відносини з іншими учасниками команди.

З перерахованих обов`язків випливають права члена команди. Вільно висловлювати свою думку і вимагати її перевірки. 

Вимагати встановлення конфіденційних, що не підлягають розголосу, довірчих відносин. Думки, які він висловив під час роботи в команді, не повинні стати відомі третім особам. Співробітник не може наражатися на небезпеку через ідеї, висловлених ним у процесі роботи в команді. 

Отримувати об`єктивну і повну інформацію від інших членів команди.

Вимагати, щоб висловлені ним думки використовувалися іншими членами команди на стороні тільки в тому випадку, якщо це не завдає шкоди виконанню поставлених перед командою задач або якщо на це було отримано спеціальний дозвіл.

Вимагати, щоб у процесі роботи в команді дотримувалися принципи коректної поведінки.