Розробка інформаційної системи загальноосвітнього навчального закладу з використанням PHP і MYSQL
19

Заборонено розміщувати на шкільному сайті:

  • інформаційні матеріали, які вміщують заклики до насильства, розпалювання соціальної та расової ворожнечі, міжнаціональних та релігійних чвар; екстремістські релігійні та політичні ідеї;
  • інші інформаційні матеріали, які заборонені законодавством України.

Розміщення інформації рекламно-комерційного характеру допускаються лише за умови дозволу директора школи. Умови розміщення такої інформації регламентуються спеціальними договорами. Частина інформаційного ресурсу, який формується за ініціативи підрозділів, творчих колективів, педагогів, учнів, може бути розміщена на окремих блогах та сайтах, доступ до яких організується із Сайту школи.

Організація інформаційного наповнення та супроводу сайту. Адміністрація закладу освіти відповідає за змістове наповнення сайту та його своєчасне оновлення. По кожному розділу сайту (компоненту) визначаються підрозділи (посадові особи), відповідальні за підбір та надання відповідної інформації. Перелік обов’язкової інформації, яка подається підрозділами, та відповідальність за її якість затверджуються директором школи.

Керівництво забезпеченням функціонування сайту та його програмно-технічна підтримка покладається на адміністратора сайту. Діяльність адміністратора сайту безпосередньо пов’язана з експлуатацією сайту [25]:

  • зміна дизайну та структури;
  • розміщення нової та видалення застарілої інформації, публікація інформації з баз даних, розробка нових web-сторінок;
  • реалізація політики розмежування доступу та забезпечення безпеки інформаційних ресурсів.

Адміністратор сайту здійснює консультування осіб, відповідальних за надання інформації, з реалізації концептуальних рішень та поточних проблем, пов’язаних з інформаційним наповненням та актуалізацією інформаційного ресурсу. Інформація, яка підготовлена для розміщення на cайті, надається в електронному вигляді адміністратору cайтe. В окремих випадках текстова інформація може бути надана у рукописному варіанті без помилок та виправлень; графічна – у вигляді фотокарток, схем, креслень – у такому випадку матеріали переносяться (скануються) на електронні носії під керівництвом відповідального за інформатизацію навчально-виховного процесу.