Договірні відносини у сфері реалізації сільськогосподарської продукції
3

Вступ

Договір у сфері реалізації сільськогосподарської продукції є однією із форм регулювання товарно-грошових відносин з аграрними виробниками та не обтяжений державним втручанням.

Останнім часом договірні відносини у сфері реалізації сільськогосподарської продукції набули великого значення, у зв’язку з масовим поширенням  підприємницької  діяльності аграрних товаровиробників та реформуванням аграрного сектору. В Україні сільськогосподарське виробництво займає чільне місце в економіці, а занепад його може призвести до різкого падіння соціального й економічного розвитку країни.

Так, дані відносини можуть виникають як між самими аграрними виробниками, так і з іншими підприємствами, оскільки аграрне виробництво потребує відповідного технічного й технологічного обслуговування, що регулюється укладенням відповідних господарських, цивільних, трудових договорів.

Аграрні товаровиробники щодо реалізації продукції мають широкий та вільний вибір в укладенні різноманітних договорів, зокрема, найпоширенішими у даній сфері є укладення спотових, форвардних, ф’ючерських контрактів, державних контрактів, контрактів через біржу, торговий дім тощо.

Таким чином, об’єктом дослідження даної теми виступають договірні відносини у сфері реалізації сільськогосподарської продукції та їх значення у національному законодавстві.