Міжнародно - правовий аспект дотримання принципів територіальної цілісності та непорушності кордонів
3

cистемний метод – при встановленні місця зобов’язань  держав, передбачених принципами територіальної цілісності та непорушності кордонів, в ієрархії джерел національного законодавства України;

Наукова новизна одержаних  результатів  складається з подальшого розвитку  питання про витоки  ідеї  непорушності кордонів, які  беруть свій   початок у період стародавнього міжнародного права; про  історію  становлення  принципів територіальної цілісності та непорушності кордонів,  а також про  виконання Україною міжнародних правових норм  за принципами територіальної  цілісності та непорушності.

Практичне значення одержаних результатів. Отримані  результати дослідження можуть бути використані

       - з метою поглиблення наукових знань та розширення існуючої теоретичної бази, що стосується принципів територіальної цілісності та непорушності кордонів;  

       - для вдосконалення чинних та розробки нових міжнародно-правових актів, що закріплюють нормативний зміст принципів;

       - під час діяльності державних органів влади України (Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Президент, Служба безпеки, Міністерство закордонних справ, Рада національної безпеки і оборони тощо) в процесі виконання повноважень, спрямованих на забезпечення територіальної цілісності та непорушності кордонів України.

Структура і обсяг випускної роботи. Структура випускної роботи обумовлена  її метою  та  завданнями. Робота   складається  із  вступу, трьох розділів, поділених  на   чотири   підрозділи, висновків, списку використаних джерел. Загальний обсяг випускної  роботи становить 74 сторінки , з них 5 сторінок – список використаних джерел, який складається із 56 найменувань.