Металургійна промисловість України
3

В межах Програми було запропоновано заходи щодо виводу з кризи вітчизняної металургійної галузі та наголошено на необхідності об’єднання зусиль підприємств та галузевих асоціацій в Україні та світі.

Спеціалісти металургійного ринку стверджують, що покращення ситуації по галузі слід чекати вже у березні-квітні 2009 року, а відновлення нинішнього об’єму виробництва – приблизно через рік. В цей час здійснюються роботи спрямовані на покращення кризової ситуації, стабілізацію виробництва та економію ресурсів.[3]

Існують великі резерви для покращення показників виробництва. Різноманітність руд визначила велику кількість технологічних рішень: попередня виплавка багатого шлаку, підшихтовка багатих руд або шлаків, виключення з шихти кварцита або введення вапна, попередня агломерація або обпалення руд, використання в якості відновлювача кам’яного вугілля або деревних відходів, підбір відповідного шлакового (а отже й температурного) режиму і т.п., які забезпечують отримання стандартного силікомарганцю. вибір тієї чи іншої технологічної схеми в кожному випадку повинен визначатись вимогами забезпечення максимальної економічної ефективності.