Основи побудови ЗРК і устрій бойових засобів ЗРК 9К37М1
2
  1. ВСТУП

Метою курсової роботи є розширення і поглиблення теоретичних знань студентів за розділом «Основи побудови ЗРК і устрій бойових засобів ЗРК 9К37М1» по військово-технічній підготовці, прищеплювання навичок у проведенні аналізу впливу технічних характеристик РЛС, що входять до складу ЗРК, на тактичні характеристики ЗРК.

ЗРК Бук-М1 є подальшим вдосконаленням комплексів середньої дальності Куб. Комплекс здатний вразити літаки армійської, тактичної та стратегічної авіації, вертольоти вогневої підтримки, крилаті ракети і дистанційно-пілотовані літальні апарати. Бук-М1 забезпечує ефективне відображення масових нальотів сучасних засобів повітряного нападу в умовах інтенсивного радіоелектронного придушення. Він здатний виконати бойове завдання в різних погодних умовах. Бук-М1 є багатоканальним. Його вогневі засоби можуть обстрілювати одночасно до шести цілей з наведенням на кожну з них до чотирьох ракет з однієї пускової установки. Зона обстрілу цілей є круговою по азимуту.

До складу комплексу входять командний пункт, станція виявлення цілей, шість самохідних вогневих установок і три пуско-заряджаючі установки. В якості бази використовується гусеничне шасі ГМ-569. Потужна силова установка, гідромеханічна трансмісія, гідрооб’ємний привід і незалежна торсіонна підвіска забезпечують високу прохідність, хорошу маневреність і плавність ходу по пересічній місцевості. Всі системи мають автономні системи електропостачання з приводом від газотурбінного або ходового двигуна.

До складу технологічного обладнання комплексу входять:

  1. 9В95М1Е – машина автоматизованої контрольно-випробувальної рухомої станції на ЗІЛ-131 та причепі;
  2. 9В883, 9В884, 9В894 – машини ремонтно- технічного обслуговування на Урал-43203-1012;
  3. 9В881Е – машина технічного обслуговування Урал-43203-1012.