Інформаційне та програмне забезпечення інтернет-магазину комп'ютерної техники "ВАДИКОМ"
29

           підтримка ухвалення рішень в конкретній наочній області;

           порядок використання програми і документація на неї.

Є декілька простих правил, що дозволяють інтерфейсу магазину бути зрозумілим клієнтові .

Людське око проглядає сторінки сайту зверху вниз. Найбільша увага зосереджується на верхній лівій частині сторінки. Тому у верхній частині сторінки сайту, як правило, розміщується найбільш важлива інформація: назва фірми, логотип, сама назва сайту і так далі. Чим простіше виконана верхня частина сторінки, тим легко запам'ятати назву сайту і саму фірму.

Типовою помилкою багатьох сайтів є нагромадження у верхній частині сторінки сайту авангардної і складної композиції з багатьох малюнків, серед яких ледве помітно розташовується назви фірми і назву сайту. В результаті людське око, скануючи дану частину сторінки сайту, не встигає розпізнати і запам'ятати потрібну інформацію. Відбувається перенасичення. Замість збільшення запам’ятованості, на таких сайтах, відбувається зниження запам’ятованості основних написів (малюнків) сайту, назви фірми і назва сайту. Покупець повинен без зусиль знаходити товар, що цікавить його, і мати можливість отримати про нього вичерпну інформацію (опис у вигляді тексту плюс декілька фотографій). На вітрині бажано розмістити дані про діяльність фірми-продавця. Товари повинні бути розподілені по групах. Необхідно забезпечити можливість пошуку товарів по частині назви і опису.

 При оформленні замовлення покупець повинен ввести контактну інформацію, після перевірки даних клієнт повен отримати підтвердження про отримане замовлення.

 Розрахунок вартості і виведення цін повинні здійснюватися в національній валюті. Спосіб отримання замовлення клієнт повинен вибрати самостійно.

У електронному магазині можуть бути і інформаційні розділи: