Розробка інформаційної системи для обліку кієнтів бази відпочинку
25

8. РОЗРОБКА ДОДАТКА КОРИСТУВАЧА

 

Головна форма "f _ main", в якій є 3 вкладки :

-Реєстрація.

-Послуги.

-Рахунок.

Для занесення інформації про нового відпочиваючого, необхідно на вкладці 'Реєстрація' за допомогою пошуку вибрати відповідний номер (по місцезнаходженню, по виду, класу) у формі «f _ nomer», потім натиснути на кнопку «Зареєструвати», при натисненні якої відкриється форма «Sdan _ nomer» і послідовно заповнити усі поля. Після занесення усіх необхідних відомостей, необхідно натиснути кнопку «Вселити» і дані про відпочивальника внесуться в таблиці.

Для занесення інформації про користування послугами, треба перейти на вкладку «Послуги». У формі «f _ uslug» слід вибрати в пошуки необхідну людину і в підпорядкованій формі «fpp _ uslug» з поля зі списком потрібну послугу і вказати його дату, а в підпорядкованій формі «f _ pitanie _ otdih» так само вибрати необхідне живлення і вказати на скільки чоловік (тобто кількість) або показати його відсутність.

При виїзді клієнта необхідно перейти на вкладку «Рахунок». Вибрати в пошуки необхідну людину і ми побачимо на яку суму були використані послуги, живлення і проживання і так само ми бачимо там загальний підсумок. Клієнтові необхідно видати Рахунок, натиснувши на вкладці «Рахунок» кнопку «Рахунок», після цього вимагається виселити людину, для цього на тій же вкладці «Рахунок» ми натискаємо конку «про відпочивальника» і бачимо інформацію про людину на формі «F _ inf» (у якому номері мешкав з якого заїхав і якого повинен виїхати і так далі), переконуємося що це та людина, після це натискаємо кнопку «виселив» на форма «F _ inf».