Дослідження розвитку туризму в Індії
3

РОЗДІЛ 1

Туристична привабливість Індії

У розділі 1 буде представлена характеристика обраної країни ( в даному випадку - Індія), її географічне положення і площа, населення, особливості клімату та рельєфу, докладна характеристика туристичних формальностей і характеристика основних об’єктів туристичного інтересу.

Важливим елементом 1 розділу є перспектива розвитку країни на сучасному етапі.

1.1 Загальна характеристика країни відвідування. Індія

Індія - країна загадок, чарівності і краси, де безліч способів життя зливаються в один народ. Це дивне поєднання мов, звичаїв і віруванью настільки багатогранне, що потрібне ціле життя для їх пізнання.

Республіка Індія розташована в Південній Азії на півострові Індостан, займає більшу частину Індо-Гангзької низовини. На півночі межує з Афганістаном, Китаєм, Непалом і Бутаном, на сході - з Бангладеш і Бірмою (М'янма), на заході - з Пакистаном. Столиця – Нью-Делі. Індія знаходиться на найважливіших морських і повітряних комунікаціях, що з'єднують країни Південної Азії і Південно-Східної Азії з Європою та Африкою. На півночі її територія обмежена Гімалаями, на заході її береги омиваються водами Аравійського моря, на сході - Бенгальською протокою, на півдні Полкською протокою, яка відокремлює її від острова Шрі-Ланка, та Індійським океаном. До складу Індії входять Лаккадивські та Аміндівські острови, розташовані в Аравійському морі, Андаманські та Нікобарські острови - у Бенгальській затоці. Переважають сухопутні кордони - їх довжина становить близько 15 тис. км, довжина морських кордонів - понад 5,5 тис. км. Індія - величезна країна: довжиною понад 3200 км з півночі на південь та приблизно 2700 км з заходу на схід. Висота над рівнем моря варіюється від 0 до 8598 метрів. Найвища точка над рівнем моря - Чогорі на півночі (на кордоні з Китаєм - 8611 м). За величиною Індія займає друге місце в Азії та сьоме у світі. Протяжність 3, 39 млн. км² , та має населення більш ніж 900 мільйонів чоловік. [1]