ЗВІТ з навчальної практики кафе ФОП Гончаренко М.П.
6

розрахунковий, та інші рахунки  в банках, печатку зі своєю назвою. Воно є самостійним господарським об'єктом, має право займатися господарською діяльністю, виходячи з цілей і завдань, складати договори, нести відповідальність згідно своєї обов'язків. Все ж можна сказати,  що загальне становище підприємства є стабільним і стійким, є можливість самофінансування.

Першочерговим завданням кафе було організація харчування підприємців та робітників ринку, на території якого розташоване кафе. На сьогоднішній день функції кафе збільшились воно стало доступним для інших мешканців міста. Це місце стало популярним серед абсолютно різних людей. Тут можливо практично все: недорогий і смачний сніданок, обід, вечеря. Кафе «Охота» за видом економічної діяльності є закладом, який здійснює продаж їжі і напоїв, як правило, призначених для споживання на місці, проте також надає послуги пакування їжі з собою.

Охорона праці в кафе «Охота» є надважливою у процесі організації ресторанного бізнесу, адже доволі часто робота наражає працівників на серйозну небезпеку, пов’язану із використанням гострих і важких предметів, спеціальних машин, морозильних камер, техніки для оброблення продуктів парою. Тому необхідно запобігати подібним ситуаціям, аби уникнути штрафів, судової тяганини, стресів. Адже усе це ніяк не сприяє планомірному розвитку бізнесу. В кафе наявні усі інструкцій з охорони праці та дотриманням їх правил працівниками кафе. Перед початком роботи на підприємстві новий працівник інструктується згідно посадової інструкції з охорони праці (вступний та первинний інструктаж), через визначений термін відповідно чинним галузям (повторний інструктаж). Керівництво кафе піклується про свій персонал і тому проводить інструктажі перед початком роботи. У кафе «Охота» є інструкції з охорони праці на кожного працівника, з якою ознайомлюється кожний і розписується в ній.