Психологічна підготовка допризовної молоді до служби в ЗСУ
27

варто проводити екскурсії «Шляхами козацької звитяги», «Поле козацької слави».

Метою таких екскурсій є передусім знайомство із історичною та культурною спадщиною українського народу, використання його героїчних традицій для формування у школярів високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів України.

Набуті знання та навички під час циклу різноманітних занять сприятимуть підвищенню рівня психологічної готовності старшокласників до виконання конституційного громадянського обов’язку щодо захисту Вітчизни.

Таким чином, формування психологічної готовності до служби в Збройних силах України залежить не тільки від використання різноманітних технологій чи певної кількості проведених заходів, а й від творчої діяльності вчителя у поєднанні з ініціативою, творчістю та активністю учнів. Особливого значення варто надавати усвідомленню старшокласників у необхідності військово-патріотичного виховання як надійного шляху до формування свідомого і відповідального захисника Вітчизни, до збереження найвищої цінності – людського життя.

 

2.2. Спецкурс «Бойові мистецтва України» у системі психологічної підготовки допризовників до служби в Збройних силах України

 

У процесі написання даного параграфу реферату ми використали наукову статтю Р. Проця [27], оскільки, як наголошує науковець, важливою складовою підготовки допризовників до служби в армії є їх психологічна підготовка. Тому науковцем розроблено спецкурс «Бойові мистецтва України».