Розробка технічних рішень системи теплопостачання та вентиляції торгівельного центру з готельними номерами у м. Івано-Франківськ
107

Передбачений наступний тепловий контроль для навантажень, віднесених до I групи обліку, відповідно до п.31 «Інструкції по обліку відпуску тепла в теплових мережах»:

а) вимірювання і реєстрація температури води, що подається в зворотних трубопроводах тепломережі, а також в трубопроводах гарячого водопостачання (після підігрівача II ступені), системи опалення (після підігрівача системи опалення) і холодного водопостачання за допомогою термометрів опору;

б)  вимірювання і реєстрація витрати води в зворотному трубопроводі тепломережі проводиться за допомогою ультразвукових датчиків.

Проектом передбачені ручний та автоматичний режими роботи насосів опалення, вентиляції, ГВП.

В автоматичному режимі роботи насосів передбачається зміна робочого насоса кожні 7 днів, автоматичне включення резервного насоса в разі виходу з ладу робочого, а також захист насосів від зниження тиску у всмоктувальному трубопроводі (від „сухого ходу”).

Для автоматизації роботи насосів в проекті використані  датчики-реле тиску та перепаду тисків типу ДЕМ.

Для управління насосними групами в проекті передбачено щити, що встановлюються в приміщенні теплопункту.

Насоси установки видалення води включаються автоматично за умови підвищення рівня води в дренажному приямку і автоматично вимикаються в разі зниження рівня. Для автоматизації цих насосів в проекті використано блок управління SK530  виробництва фірми “Wilo” і датчики рівня води, що вмонтовані в насоси.

Для сигналізації затоплення приміщення теплопункту використовується електронний сигналізатор.

Світлозвуковий пристрій сигналізації встановлюється в місці постійного перебування обслуговуючого персоналу і вмикається в разі несправності обладнання ЦТП або затоплення приміщення ЦТП.

Кабелі від блоків опалення, ГВП до щитів автоматизації передбачається прокладати в підлозі в трубах та по стіні в захисних металевих трубах. Для захисту кабелів при прокладанні їх безпосередньо від закладених в підлозі труб до технологічного обладнання в проекті передбачений металорукав.