Інформаційне забезпечення навчального процесу у Червоноградській школі №1
35

школи, педагогічна рада, батьківський комітет, профспілковий орган, методична рада, органи учнівського самоврядування тощо. Вони є дієвим засобом формування громадської думки, сприяють діалогізації взаємин з адміністрацією.

Рада школи – це постійно діючий у період між загальними зборами орган громадського самоврядування.

Відповідно до пункту 64 «Положення про загальноосвітній навчальний заклад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 року №964 та на основі наказу Міністерства освіти i науки України від 05.02.2001 року № 45 "Про затвердження Положення про раду загальноосвітнього навчального закладу", в школі за рішенням загальних зборів створюється рада школи. [27]

Педагогічна рада школи – колективний орган, що керує всім навчально-виховним і господарським життям школи. Рада під керівництвом директора займається багатьма питаннями шкільного життя, піддає в окремих випадках критичній оцінці діяльність педагогічного колективу школи і окремих його працівників, спрямовані на поліпшення навчання і виховання учнів.

На даний момент у Червоноградській ЗОШ № 1 навчаються 569 учнів, працює 45 вчителів. З них: 23 старших вчителя, 2 вчителя-методиста, 30 вчителів мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 3  «спеціаліст І категорії», 3 – «спеціаліст ІІ категорії», 4 – «спеціаліст». [34]

 

1.1.   Навчально-методична документація школи

Навчальний процес у Червоноградській загальноосвітній школі № 1 здійснюється за навчальними підручниками, посібниками, робочими зошитами для початкових класів, збірники задач, що мають гриф МОН, і забезпечують виконання навчально-виховних завдань на кожному ступені навчання відповідно до вікових особливостей та природних здібностей дітей.