Інформаційне забезпечення навчального процесу у Червоноградській школі №1
41
  1. У 1-4-х класах в зв’язку з тим, що рівень розвитку учнів та засвоєння ними знань неоднорідний, для підготовки до реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 20.04.2011р. № 462 та враховуючи побажання батьків, включити у варіативну складову проведення індивідуальних консультацій з читання та математики по 1 годині в тиждень в 1 – 4 класах, що сприятиме формуванню читацької компетентності учнів, предметної, математичної та ключових компетентностей, необхідних для самореалізації учнів у навколишньому світі.
  2. У 5-9-х для вивчення англійської мови, яка має соціальну значимість, по скільки сприяє реалізації особистісних, культурних, економічних зв’язків необхідно виділити по 0,5 годин.

Враховуючи стан здоров’я дітей та з метою формування фізичного, психічного, духовного і соціального здоров’я школярів, фізичної культури особистості, підвищення рівня фізичної підготовленості учнів та згідно вимог Програми з фізичної культури ввести додатково по 0,5 годин на фізичну культуру в 5 – 7 класах та основи здоров’я 8 – 9 класах та по 1 годині ОБЖ в 10 – 11 класах.[6]

За рахунок годин інваріантної складової робочого навчального плану викладаються інтегровані курси у 1-2 класах – «Я і Україна» (1 година на тиждень), у 3-4-х класах – «Я і Україна. Природознавство», «Я і Україна. Громадянська освіта» (по 2 годині на тиждень), у 6 класі – «Історія України. Всесвітня історія» (2 години на тиждень), у 5-6-х класах – «Природознавство» (1 година на тиждень), у 5-9-х класах – Основи здоров`я (5-7-мі класи - 1 година на тиждень, 8-9-ті класи - 0,5 годин на тиждень). Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України 05.07.2010 №666 «Про зміну назви навчального предмета» у 5-11-х класах вивчається навчальний предмет «Світова література».