Інформаційне забезпечення навчального процесу у Червоноградській школі №1
53

проекту. Практично в кожному релізі відбуваються зміни API, коли поряд з додаванням нових функцій прибираються деякі старі або змінюються параметри виклику функцій. Це призводить до необхідності розробникам сторонніх модулів адаптувати їх для роботи з новими версіями Drupal. Проте зміни API і процедура адаптації модулів до нових версій описуються в документації для кожного релізу, також завжди пропонується механізм автоматизованого апгрейда ядра системи на нову версію.  Плюс даної схеми розробки — немає необхідності тягти з версії у версію програмний шар сумісності зі старими API, що полегшує поточний код системи.

WordPress — це проста у встановленні та використанні система керування вмістом з відкритим кодом, яка широко використовується для створення веб-сайтів. Сфера застосування — від блогів до складних веб-сайтів. Вбудована система тем і плаґінів в поєднанні з вдалою архітектурою дозволяє конструювати на основі WordPress практично будь-які веб-проекти.

Написана на мові програмування PHP з використанням бази данихMySQL. Сирцевий код поширюється на умовах ліцензії GNU General Public License.

Згідно з даними компанії iTrack, CMS WordPress є однією з найпоширеніших систем у зоні .ru, займаючи долю понад 29% ринку.

Все більше і більше користувачів мігрують з інших платформ на WordPress.

1.1.   Термінологічний багатомовний словник на обрану тематику

Слово

Анг.переклад

Значення

Підручник

Schoolbook

 книга, у якій системно викладено інформацію з певної галузі знань і яку використовують в системі освіти на різних рівнях, а також для самостійного навчання