Види і жанри BTL - реклами
17

реклами залишається тим самим: вона все також продовжує формувати попит.

Сьогодні, BTL в Україні переживає період активного розвитку і зростання, займає все більшу вагу в комунікаційній активності компаній. За останні кілька років ставлення ринку до BTL змінилося діаметрально: його перестали сприймати як доважок до прямої реклами, а стали ставитися до нього як до самостійного напрямку, як до способу впливати на важливі цільові групи і отримувати реальні результати. Уже вивчені і випробувані механізми впливу на уми покупців у точці продажу, мотиви імпульсної покупки, ефект грамотного мерчандайзингу.

В умовах подорожчання традиційних рекламних носіїв в Україні спостерігається впевнене зростання популярності використання BTL-реклами. І хоча обсяг українського ринку BTL-послуг не настільки значний, як у Росії, де ринок досяг позначки в $ 1050 млрд - 27% ринку реклами, він все ж продемонстрував у минулому році 25% -е зростання, склавши $ 199 млн. [2, c.30 - 34]

Зараз рекламний ринок України переживає чергову стадію розвитку - перехід до спеціалізації. З великих рекламних холдингів виділяються як самостійні компанії, спеціалізовані агентства. Модним стало відкривати компанії, які займаються тільки одним з напрямків реклами та комунікації. Протягом останніх кількох років ми переживаємо один бум за іншим. Зростає кількість PR, BTL та Медіа агентств.  На сьогоднішній день на українському ринку існує безліч успішних рекламних агентств, які орієнтовані на рекламу по засобах BTL-технологій. Для своєї курсової я вирішила вибрати аналіз діяльності «ЛЕОНКОМ Україна» - національної рекламної компанії маркетингових комунікацій, яка розпочала свою роботу у 2007 році і є однією з провідніх рекламних агенцій в українському медіа-просторі.