Інтернет-банкінг. Переваги та недоліки
2

ВСТУП

 

Інформаційні системи й інформаційні технології останнім часом посіли у житті людей дуже важливе місце і стають фундаментом нових якісних змін у світі. Відкриваючи нові можливості, інформатизація потребує до себе уважного і дбайливого ставлення. Інтернет як глобальна мережа має великий вплив на всі сфери діяльності людства, включаючи економіку і бізнес. Одним з важливих аспектів використання Інтернету є подальший розвиток тенденції до глобальної мобільності та ліквідності капіталу для всіх категорій клієнтів.

Глобалізація фінансових відносин, суттєві досягнення в технології – поява мікропроцесорних пластикових карток, швидкий розвиток телекомунікацій, в першу чергу, глобальної мережі Інтернет, – започаткували новий напрям у банківській справі – Інтернет-банкінг, з розвитком якого у банка з’являються великі можливості в наданні послуг, а у клієнта – максимально зручний спосіб їх отримання.

Сьогодні неможливо уявити функціонування банківських установ без використання сучасних інформаційних технологій та, зокрема глобальних комп’ютерних мереж, у тому числі й Інтернет. З впровадженням Інтернет-банкінгу банки можуть значно збільшити клієнтську базу і знизити витрати на персонал і мережу філій.

Актуальність теми полягає в тому, що на сучасному етапі розвитку банківської системи України все більш швидкими темпами зростає попит клієнтів банків на дистанційні банківські послуги, що обумовлено потребою самих користувачів отримувати доступний, зручний і швидкий канал обслуговування. У Інтернет-банків є одна вагома перевага перед звичайними фінансовими установами: їм не потрібно утримувати та підтримувати традиційні банківські відділення. Також сучасні Інтернет-технології дозволили банкам істотно прискорити та спростити документообіг, скоротивши обсяг паперової роботи.

Питання щодо поняття Інтернет-банкінгу, його особливостей та перспектив розвитку містяться в працях А. Барбаша, Ю. Блащука, В. Горобця, О.