Система роботи з педагогічно занедбаними дітьми
27

РОЗДІЛ  2.   ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ВЧИТЕЛЯ З ПЕДАГОГІЧНО

                                       ЗАПУЩЕНИМИ ДІТЬМИ

2.1     Які ж основні шляхи і способи роботи з педагогічно

          запущеними   дітьми?

 

 

Учителю необхідно знати індивідуальні особливості дітей її класу й основні принципи вивчення індивідуальних особливостей для того, щоб організувати роботу з цими дітьми, будувати індивідуальний підхід до них.

Індивідуалізація навчання припускає організацію навчальної діяльності відповідно до його особливостей і можливостей, рівнем розвитку.[28]

 При цьому надзвичайно важливо, щоб в учнів формувався індивідуальний стиль роботи, індивідуально-своєрідні способи дій.

У теж час ці прийоми повинні бути більш-менш рівноцінні за кінцевими результатами, засвоєним знанням, умінням, і навичкам. Навчання повинне створювати максимальні умови для розквіту індивідуальності учня, щоб і в зрілі роки праця стала дійсно творчим.

Індивідуалізація навчання припускає, що для кожного учня є своя міра труднощів, нижня її межа, що кожний учень повинний у силу своїх можливостей, що підвищуються, прагне перевершити.[62]

Індивідуалізація навчання не виключає, а припускає колективні, фронтальні, групові форми діяльності, колективістично мотиваційне навчання, посилення в навчанні зв'язків «учень-учень» великий акцент на самостійність у пізнавальній діяльності.