Автоматизація процесу гліцеролізу природних жирів
21

на електромотор М1. Також при натисканні кнопки SB2 вмикається сигнальна лампочка HL4 зеленого кольору, яка вказує на подачу живлення до електромотора М1.

Вимикання живлення електромотора М1 виконується при допомозі нормально замкненого контакту кнопки «СТОП» (поз. SB1). При натисканні

даної кнопки роз’єднується ланцюг для струму на електромагніт магнітного

пускача МП1 і виникає розмикання контактів пускача, через яки подавалось

силове живлення на електромотор М1. Також при натисканні кнопки SB1 вмикається сигнальна лампочка HL3 червоного кольору, яка вказує на відключення живлення електромотора М1.

Кнопка SB3 має назву «СТОП» та SB4 має назву «ПУСК» і вони при

допомозі магнітного пускача МП2 забезпечують вимикання та вмикання живлення електромотора М2. У позначенні кнопки SB3 і SB4 присутня літера A, яка вказує на сигналізацію у вигляді підсвічування кнопки червоним кольором і відповідно зеленим кольором.

Вмикання живлення електромотора М3 ротаційного насосу на трубопроводі потоку емульсії з жиром виконується при допомозі нормально розімкнутого контакту кнопки «ПУСК» (поз. SB6). При натисканні даної кнопки подається струм на електромагніт магнітного пускача МП3 і виникає замикання контактів пускача, через яки подається силове живлення на електромотор М3. Також при натисканні кнопки SB6 вмикається сигнальна лампочка HL6 зеленого кольору, яка вказує на подачу живлення до електромотора М3.

Вимикання живлення електромотора М3 виконується при допомозі нормально замкненого контакту кнопки «СТОП» (поз. SB5). При натисканні

даної кнопки роз’єднується ланцюг для струму на електромагніт магнітного

пускача МП3 і виникає розмикання контактів пускача, через яки подавалось

силове живлення на електромотор М3. Також при натисканні кнопки SB5 вмикається сигнальна лампочка HL5 червоного кольору, яка вказує на відключення живлення електромотора М3.