Автоматизація процесу гліцеролізу природних жирів
31

інформацією, як з комп’ютером, так і між собою. Дана функція забезпечує можливість організації розподільчої обробки даних, а також збільшення числа каналів вводу-виводу. При використанні функції міжконтролерного обміну значно знижується інформаційне навантаження на мережу.

Програмування контролера відбувається за допомогою клавіш передньої панелі або по інтерфейсу за допомогою спеціального програмного забезпечення – візуального редактора FBD-програми АЛЬФА. В якості мови програмування в системі реалізована мова функціональних блокових діаграм Function Block Diagram (FBD), яка надає користувачу механізм об’єктного візуального програмування.  Система програмування реалізована в відповідності з вимогами стандатра Міжнародної Електротехнічної Комісії ІЕС 1131-3.

Редактор FBD-програм АЛЬФА має вбудований відгадчик програм, систему логічного контролю стану програми, можливості документування програм, друку, представлення програми в вигляді таблиці.

Технічні характеристики

- Об’єм пам’яті: ПЗУ – 256 кбайт, ОЗУ – 8 кбайт

- Поточний час (таймери, програмні за датчики) , постійні часу, інтервали від 0 до 9999 с.

- Час циклу не більше 0,1

- Кількість алгоблоків – до 99

- Похибки перетворення АЦП : ± 0,2 %; ЦАП: ± 0,2 %

- Трьохрівнева гальванічна ізоляція

- Зберігання інформації при відключенні живлення до 10 років

- Швидкість обміну – до 921 Кбіт/с

- Потужність : не більше 13 Вт

Контролер МІК-52 містить бібліотеку функціональних блоків, достатню для того щоб розв’язувати відносно складні задачі автоматичного регулювання і логіко-програмного управління. Бібліотека блоків умовно розподілена на розділи: