Морфологічна та фізико-хімічна характеристика бурувато – підзолистого оглеєного грунту
25

ущільнений, плит частість за уламками, а так  –  зернисто – дрібно грудкуватий, перехід поступовий, межа нерівна, дрібнохвиляста.

  PhGlk,            60-80    Нижній перехідний, однорідний,вологий, сизувато – світло – жовто – сірий, уламки як не вивітрених мінералів – плитчасті, нагадують глинистий сланець, коріння рослин,ущільнений, галька, за ходами червів – копроліти і темніший мінерал, може й за ходами коренів, перехід поступовий, межа нерівна за кольором.

P1glfk,          90-110    Нижній "породний" в насипі, сизуватість зменшується порівняно з (60 – 80), жовто – бурий наростає загалом однорідний, вологий, ущільнений, світло – сіро – жовтий до світло – сірого, уламки "глинистого сланцю" але не сизого, а жовтувато – сірого кольору, слабко вивітрені, охристо – жовті плями FeO,зустрічаються і великі уламки сланцю жовтувато – бурого кольору, коріння дерев, перехід поступовий за кольором, межа не виражена, може навіть 4 і 5 шари – це один шар.

P2glfk,        130-150    Більш неоднорідний і більш оглеєний, як над ним, вологий,  сірувато - сизо – жовтий – темно – жовтий, на схилах – сизий колір може превалювати, а також видні темні плями від MnO,  більш ущільнений, а відоглеєння дещо пластилін частий, хоча руками руйнується, може є певне оглеєння – середньо (важко) суглинковий, різногрудчастий, окремі іржаво – охристі плямки, перехід поступовий за кольором, межа нерівна.

P3Glf(k),    170-190    Найбільш оглеєний з попередніх, охристо – жовто – сизий, вологий, ущільнений,охристо – іржаві майже сфероїди більш щільних "мінералів"слабо вивітрених, на околах темні замазки MnO, важко