Соціальні проблеми становлення та розвитку молодої сім’ ї в Україні
30

ятити себе іншій людині, народити дитину чи просто жити з людиною, в якої такі ж уподобання як і в тебе.

Таким чином, з вище зазначеного, на нашу думку більше опитаних мають бажання вступити в офіційний шлюб і запропонували наступні побажання, тим хто планує створити сімю: не ображати один одного, поважати, завжди намагатись зрозуміти і увійти в положення своєї другої половинки, свідомо ставитись до вибору партнера, йти на компроміси, цінувати, підтримувати, поступливості у стосунках, і звичайно саме головне це взаємного кохання та терпіння., бо як написано в Біблії: «Любов і лагідна і покірна, не чваниться, не надимається...; прощайте в любові і все робіть в любові».

 

3.3 Соціальна робота з молодою сім’ єю

 

Основним органом, що вирішує проблеми молодої сім’ ї і доводить до неї різні види підтримки, є система установ соціального обслуговування населення. У найзагальнішому сенсі можна сказати, що змістом діяльності територіальних соціальних служб є надання допомоги молодій сім’ ї у здійсненні нею своїх функцій і в усуненні виникаючих дисфункцій. Вся соціальна робота з молодими сім’ ями проводиться в основному через територіальні служби соціальної допомоги молоді. Виділимо основні форми і методи соціальної роботи служб з молодими сім’ями.

Інформаційна робота: виявлення, збирання, узагальнення та доведення до зацікавлених відділів і установ офіційної статистики та оперативної інформації, отриманої з різних джерел (поліклінік, лікарень, диспансерів, шкіл, органів внутрішніх справ, соціального забезпечення, суду, служби зайнятості, житлово − експлуатаційних контор, пошти і т.д.), про молодих сімей, які потребують соціальної допомоги, або про факти, що вимагають втручання соціальної служби; організація телефонної «гарячої лінії» для екстреного звернення громадян у випадках, які потребують письмової консультації фахівців; створення «банку даних» про молодих сімей і окремих людей, які потребують соціального патронажу.