Аудит основних засобів на підприємстві (на прикладі ДП "Норинський лісгосп")
85

Висновки та пропозиції

 

 

 

Дипломна робота була присвячена вивченню аудиту основних засобів на ДП «Норинський лісгосп». Отже, розглянувши дану тему, можна зробити такі висновки:

По-перше, процес виробництва на підприємстві передбачає наявність такого чинника виробництва, як основні засоби.

По-друге, основні засоби відіграють важливу роль на підприємстві та сприяють здійсненню ефективної його діяльності, а саме: використовуються в процесі виробництва або постачання товарів, при наданні послуг, здаванні в оренду іншим особам та для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій тощо.

По-третє, облік основних засобів передбачає облік багатьох операцій, господарських процесів пов'язаних з основними засобами (надходження, вибуття, переоцінка тощо), що являє собою велику сукупність інформації, яку необхідно опрацювати.

З огляду на те, що основні засоби займають значну частину в загальному фонді майна  підприємства, на сучасному етапі розвитку важливого значення набуває питання їх ефективного використання та збереження. Цьому значною мірою сприяє здійснення дієвого контролю за станом та використанням цих об'єктів.

В умовах нових форм організації праці, діяльності підприємства значно зросла роль контролю використання основних засобів та збереження власності.

Дослідження теоретичних положень та діючої практики організації обліку основних засобів в умовах трансформації бухгалтерського обліку до міжнародних стандартів дозволяють визначити коло проблем, що гальмують процес управління виробництвом та знижують ефективність використання основних засобів. До таких проблем належать різні підходи до визначення сутності осн