Облік платників податків як функція органів державної податкової служби
11

У разі державної реєстрації юридичної особи, засновником якої є іноземна  юридична особа, додатково подається документ про підтвердження реєстрації іноземної особи в країні її місцезнаходження, зокрема витяг із торговельного, банківського або судового реєстру.

Строк державної реєстрації юридичної особи не повинен перевищувати трьох  робочих днів з дати надходження документів для проведення державної реєстрації юридичної особи. Дата внесення до Єдиного  державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи є датою державної реєстрації юридичної особи.

Не пізніше наступного  робочого дня  з дати держаної реєстрації юридичної особи державним реєстратором повинно бути оформлено і видано засновнику або уповноваженій  ним особі свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи. Разом із свідоцтвом засновнику або уповноваженій ним особі видається  один примірник установчих документів з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи.

У свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи зазначаються: найменування юридичної особи; ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств і організацій України; місцезнаходження юридичної особи; місце проведення державної реєстрації; дата проведення державної реєстрації та номер запису в Єдиному державному реєстрі; прізвище та ініціали державного реєстратора; підстава, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про заміну свідоцтва про державну реєстрацію.

Юридична особа не пізніше 13 місяців з дня подання останньої реєстраційної картки, що містить відомості про юридичну особу, зобов’язана подати державному реєстратору картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу за формою, затвердженою наказом  Держпідприємництва України №54 від 20.04.2007 р.