Облік платників податків як функція органів державної податкової служби
41

Висновки

 

 

Реєстрація суб’єктів господарювання є першим кроком на шляху становлення та розвитку бізнесу і вирішення багатьох соціально-економічних завдань у державі (розвиток виробництва, зниження рівня безробіття, зростання добробуту громадян, забезпечення інвестиційної привабливості України, збільшення надходжень до  бюджетів усіх рівнів тощо).

В даній курсовій роботі було розглянуто таке важливе питання як облік платників податків різних форм власності в органах державної податкової служби.

Робота складалась з трьох розділів. В першому розділі було розглянуто форми власності суб’єктів господарювання, дана характеристика кожній формі власності, охарактеризована їх відмінність.

Була також дана характеристика державної реєстрації та внесення змін до відомостей про юридичну особу.

В другому розділі курсової роботи було розглянуто питання взяття на облік в органах ДПА підприємств різних форм власності.

Взяття на облік платників податків, зборів (обов’язкових платежів) в органах державної податкової служби здійснюється відповідно до Порядку обліку платників податків, зборів. Місцем обліку платників податків є відповідний орган державної податкової служби за зареєстрованим місцезнаходженням юридичної особи чи зареєстрованим місцем проживання  (здійснення діяльності) самозайнятої особи.

В цьому ж розділі було охарактеризовано особливості взяття на облік самозайнятих осіб, а також особливості реєстрації і перереєстрації платників ПДВ.

В третьому розділі курсової роботи були описані шляхи удосконалення та перспективи розвитку обліку податків. Зокрема реалізація принципу «єдиного вікна».