Механізм оцінки ефективності діяльності підприємства
119

Важливим джерелом підвищення ефективності використання лісосировинних ресурсів слід вважати впровадження прогресивних ресурсів.

11.Вагомим резервом підвищення ефективності діяльності підприємства є створення комплексних механізованих і автоматизованих цехів.

На підприємстві доцільно створити спеціальний підрозділи з маркетингу, що сприятиме оптимізації обсягів продукції і асортименту продукції.

12. Для того щоб покращити фінансову діяльність підприємства необхідно:

- продовжувати процес нагромадження власних обігових коштів;

- не допускати фактів нагромадження й оплати неякісної та не потрібної підприємству продукції, товарів, забезпечити персональну відповідальність посадових осіб у разі, якщо такі факти мали місце;

- не допускати причин та умов, які ведуть до виникнення простроченої дебіторської заборгованості з товарних операцій, нестач, крадіжок;

- підвищити фондовіддачу активів;

- застосовувати метод системного дослідження взаємозв’язку витрат, обсягу діяльності та прибутку і визначення на його основі критичного обсягу реалізації товарів (точки беззбитковості);

- раціонально використовувати чистий прибуток;

- застосовувати ті форми розрахунків з платниками, які гарантують своєчасність платежів (розрахункові чеки, попередня оплата платіжними дорученнями.

Таким чином в разі здійснення запропонованих заходів ДП «Поліський спецлісгосп» зможе досягнути якісно нових показників у своїй діяльності.