Cоціальне проектування як спосіб реалізації інноваційної діяльності в соціальній сфері (на прикладі ЦСП компанії Русал)
30

Розрахунок кількості необхідних ресурсів. Все, що знадобиться для розробки і реалізації проекту (люди, гроші, транспортні витрати, канцелярські витрати тощо)

Організація: розподіл ролей і обов’язків всередині проектної команди. Якщо одна людина в проектній команді розробляє план роботи, шукає спонсорів, веде переговори з адміністрацією міста чи району, проводить опитування, є відповідальним за всі заходи, то ймовірніше за все він зробить не всю свою роботу або зробить її не якісно. Тому й існує поділ праці, в тому числі і в проектній діяльності. Необхідно буде зрозуміти, хто і чим буде займатися в силу своїх можливостей і здібностей. Звичайно, для того, щоб розділяти обов’язки в команді, перш потрібна сама команда [48].

Управління: включення до проектування цього виду діяльності, допоможе зробити роботу в проекті якісніше, ефективніше. Керівництво роботами і контроль результатів (призначення відповідальних і звіти про виконані роботи).

Рішення виникаючих проблем. Якщо вході реалізації проекту виникають проблеми, які не були передбачені в ризиках, вони вимагають найшвидшого вирішення. Оскільки якщо їх не вирішити вони можуть негативно вплинути на хід реалізації проекту, і в гіршому випадку поставлена мета не буде досягнута. Хоча не так все страшно. Всі проблеми передбачити все одно складно, але якщо вже вони виникли, потрібно постаратися їх вирішити.

Обмін інформацією із зацікавленими особами (в залежності від проблеми, на вирішення якої спрямований проект).

За типами аналізу у рамках соціального проекту виділяють наступні три типи синтезу-аналізу:

«Кабінетний» на основі одних тільки знань наукових та узагальнення досвіду проектування. Відповідний тип соціального проекту можна назвати «кабінетним».