Емотивність сучасної англомовної пісенної лірики. Лінгвокогнітивний аналіз
27

нузданість мешканців Голлівуду.

Хто слухає, стикається з проявом готовності до морально-аморального падіння тільки для того, щоб «to get in», досягти своєї мети; She changed her name (перший куплет), She gave up her life (речитатив), Left behind everything (речитатив).

Дані рядки інтерпретуються як відмова від колишнього життя. Народження нової особистості виражається предикатами в минулому часі.

Сенс висловлювання «When she was taught that that's not clean [там же]» виражається через пасивний стан, що має на увазі певний вплив на свідомість героїні ззовні, а на місце героїні може претендувати будь-яка інша людина. Заперечення явища «not clean» (в кінці рядка) дає відчуття прямої оцінки автора пісні.

Негативна частка «not» посилює ідею висловлювання на граматичному рівні. Аналізуючи текст пісні Майкла Джексона з точки зору стилістичної організації, потрібно відзначити стилістичний прийом, властивий пісенному жанру, відомому під назвою дистантний повтор: She's headed for the big time, that means».

Закладений в ній сенс передбачає нав'язливість ідеї героїні стати популярною. «She wanted Hollywood, she wanted it bad [там же]» – повтор всередині синтаксичної конструкції теж характеризує узагальнений образ «she» як жінки, загіпнотизованою кар'єрою кінозірки.

Підсумовуючи вищесказане, зазначимо, що самі зірки Голлівуду залишалися і залишаються «героями і героїнями» американської культури, оскільки втілюють в собі всі ті надії і прагнення, які кожен американець потай мріє реалізувати. А та масовість інтересу до способу життя зірок і той розмах індустрії розваг, які спостерігаються в Сполучених Штатах в даний час, в черговий раз підтверджують актуальність і важливість досліджуваного типажу для американської національної свідомості, що яскраво просліджується у пісенній творчості Майкла Джексона.