Розробка технологічного режиму прання сильно забрудненої бавовняної білизни з розрахунком витрат хімматеріалів для обробки 150 кг виробів в зміну
5

Бязева підгрупа об'єднує бязі і полотна, вироблені полотняним переплетенням з кардна пряжі середньої товщини. Ширина бязей від 62 до 112 см і вище, ширина полотен від 125 до 150 см.

Міткалева підгрупа включає тканини полотняного переплетення з кардної і гребінної пряжі, вибілені або гладкофарбовані. Залежно від опорядження міткалі мають назви: з м'якою обробкою - муслін, з жорсткою обробкою - міткаль, з напівжорсткими - мадаполам. Сюди ж входить і шифон-мерсеризована тканина, яка виробляється з крученої пряжі.

Спеціальна підгрупа - вибілені тканини з кардної пряжі, з переплетенням «ламана саржа» - грінсборн, з атласним - тик-ластик.

Платтяно-сорочкові тканини. Ці тканини займають перше місце за метражем серед бавовняних тканин. Їх випускають в  широкому асортименті. Вона поєднують кілька прейскурантних груп: ситцю, бязі, сатину, платтяні і ворсові тканини.

Ситець - тканини полотняного переплетення, що виробляються з кардної  пряжі середньої товщини; за обробкою можуть бути гладко фарбовані, набивні,  тисненням, лощінням, жорстким апретом. Ширина їх від 61 до 90 см.

Бязі - тканини полотняного переплетення з більш товстої пряжі, ніж ситцю; за обробкою  можуть бути гладкофарбовані, набивні, іноді з тисненням, лощінням, жорстким апретом. Вони мають велику щільність. Ширина - від 62 до 90 см.

Сатин об'єднують тканини сатинового і атласного переплетення, що виробляються з гребінної і кардної пряжі; за обробкою можуть бути гладкофарбовані, рідше вибілені. Вони відрізняються гладкою, блискучою поверхнею.

Платтяні тканини. Це найбільш численна група тканин, яка включає підгрупи: літню, зимову, демісезонну і тканини з штучними нитками. Літня підгрупа об'єднує легкі і тонкі платьові і сорочні тканини з малою щільністю.