Поширення та біологія їжаків в Україні
13

помаранчевої їдкою крові звичайних сонечок, отрути джмелів, бджіл, волохатих гусениць.[16]

Колючий звір може бути затребуваним в саду в період цвітіння вишні, коли дерева атакують хрущі. Те, чим харчується їжак в цей час, а головне, кількість їжі, просто приголомшує – за одну лише ніч він здатний з’їдати до 200 г комах-шкідників! Тому боротьба з травневим жуком за допомогою їжачка дуже ефективна.

Основним меню даних звірів є комахи (жуки, щипавки) і їх личинки, ківсяка, слимаки, равлики, дощові черв’яки. На хребетних в природі вони нападають рідко. З рослинних кормів їжаки воліють жолуді, ягоди, гриби і фрукти.[17]

Може з'їсти рептилію, але зазвичай якщо тільки вона знаходиться в заціпенінні.

Також їжачки їдять гриби, ягоди, фрукти і жолуді. Щоб вирушити в сплячку, вони повинні набрати не менше півкілограма жиру. Пробуджуючись після неї, цей звір може протягом 6-10 годин з'їсти такий обсяг корму, який становитиме близько 30% від його ваги. Ось що їдять їжачки в природі, а з'являючись на світ, вони приблизно місяць харчуються материнським молоком.

Харчування їжаків в домашніх умовах

Вирішивши завести це миле колюче тварина будинку, дізнайтеся, що можна йому давати, а що категорично не рекомендується. Їжачка дозволено годувати:

  • комахами і відвареним м'ясом;
  • яйцями;
  • хлібом;
  • овочами та фруктами в помірних кількостях ;
  • спеціалізованими кормами, кормами для кошенят високої якості, котячими консервами преміум-класу або кормом для тхорів.

Їх харчування має містити якомога менше жиру. Добре, якщо раціон буде включати достатню кількість білка і кальцію. Сухий корм повинен бути в