Аналізування господарської діяльності та фінансового стану кп «дрогобичтеплоенерго»
3

підвищенню фінансової безпеки, як окремих вітчизняних підприємств, так і економіки в цілому.

Метою даної роботи є вивчення теоретичних основ і економічної сутності фінансового стану підприємства, дослідження сучасних методів проведення даного аналізу на підприємствах, а також розробка шляхів покращення фінансового стану підприємства.

Завдання бакалаврської роботи є теоретичний опис, а також практичне застосування методів аналізу фінансового стану підприємства у виробничій практиці підприємств України на прикладі КП «Дрогобичтеплоенерго», а саме:

-         розкрити сутність теоретичних основ аналізу фінансового стану підприємства;

-         здійснити аналіз господарської діяльності та фінансового стану            КП «Дрогобичтеплоенерго» за 2012-2014 рр.;

-         розробити пропозиції та рекомендації щодо покращення фінансового стану КП «Дрогобичтеплоенерго».

Обєктом дослідженняє система показників фінансового стану підприємства та їх аналіз на прикладі КП «Дрогобичтеплоенерго».

Предметом дослідження є фінансовий стан підприємства, що формується в результаті взаємодії всіх елементів його фінансової системи.

Методи дослідження. Здійснення дослідження роботи спирається на наукові концепції та теоретичні досягнення вітчизняних вчених. У роботі застосовано цілий ряд спеціальних методів, які дозволяють одержати кількісну оцінку окремих аспектів фінансової діяльності підприємства: горизонтальний аналіз – в процесі порівняння кожної позиції звітності підприємства з попереднім періодом;вертикальний аналіз – при визначенні структури фінансових показників з оцінкою впливу різних факторів на кінцевий результат; трендовий аналіз – при порівнянні кожної позиції звітності з рядом попередніх періодів та визначенні тренду, тобто основної тенденції динаміки показників (за допомогою тренду, здійснюється перспективний прогнозний аналіз фінансового стану);метод фінансових коефіцієнтів (відносних показників) – при розрахунку відношень між