Товарознавчо-експертна оцінка якості будівельних матеріалів мінерального походження, їх митне оформлення (за матеріалами ТзОВ «Атлант-Стиль»)
3

ПЕРЕЛІК КЛЮЧОВИХ СЛІВ

 

СБССухі будівельні суміші.

Сухі будівельні суміші - приготований в заводських умовах, строго дозований відповідно до рецепту набір інгредієнтів, призначений для виконання певного виду будівельно-ремонтних робіт.

МВРМінерально-в’яжучі речовини.

Гіпсові в’яжучі речовини повітряні в’яжучі, які складаються переважно з гіпсу, або ангідриту.

Повітряне будівельне вапнопродукт випалювання при температурі 1000…1200 0С кальцієвомагнієвих гірських порід-вапняку, крейди, черепашника, вапняку, що містять не більш як 6 % глинястих домішок.

Природні дисперсні речовини глини (бентоніт, каолініт), доломіт, оміакарб (мармурова мука), маршаліт (аморфний кремнезем), природна збагачена крейда, кварцовий пісок.

Добавки- гідрофобізатори - концентрати силіконових емульсій і порошків на силан-силоксановій основі, що здатні до мікроемульгації при розведенні водою. Їх додають для зниження водопоглинання матеріалу на стадії його виготовлення.

Сухі суміші для гідроізоляційних робіт -застосовують у вигляді фарбової або штукатурної гідроізоляції.

Клеї для облицювальних робіт - адгезиви для приклеювання плитки до поверхонь будівель і споруд.

Затиральні суміші- декоративні кольорові суміші (відомі як фуги), що використовують для зовнішніх і внутрішніх робіт при заповненні швів між плитками на вертикальних та горизонтальних поверхнях з метою надання закінченого декоративного вигляду облицюванню.

Полімермінеральні штукатуркипризначені для оздоблення фасадів і складаються із цементу, вапна, наповнювачів (кварцового піску і