Товарознавчо-експертна оцінка якості будівельних матеріалів мінерального походження, їх митне оформлення (за матеріалами ТзОВ «Атлант-Стиль»)
79

правило, не вимагає шпаклювання. Суміш дрібнодисперсна, життєздатність розчину – не менше 1 години, добре тягнеться, добре липне, швидко твердіє, добре шліфується, паропроникна.

ШГ-11 Шпаклівка гіпсова стартова. Використовують переважно як стартову шпаклівку для вирівнювання і загладжування цементних і вапняних штукатурок, а також бетонних, дерев'яних і інших твердих поверхонь у сухих приміщеннях. На невбираючих поверхнях лягає найтоншим шаром. Швидше, ніж фінішна, висихає в товстих шарах. Може використовуватися як клей і як заповнювач швів для гіпсокартону. Тісто придатне не менш 1 години, добре прилипає, твердіє без деформацій, за один раз зашпаровуються поглиблення практично будь-якої товщини. Добре шліфується, паропроникна.

ШГ-14, ШГ-14М Шпаклівки гіпсові фінішні. Суміші використовують як фінішну шпаклівку, що може лягати найтоншим, до прозорості, шаром на поверхні з будь-якою вбираючою здатністю. Мають також основні технічні достоїнства стартової шпаклівки ШГ-11. Марка ШГ-14м відрізняється кращою перероблюваністю, легше перемішується, менше прилипає до шпателя.

КГ-12 Клей для гіпсокартону. Суміш використовується для приклеювання гіпсокартону і теплозвукоізоляційних матеріалів (ДВП, пористий пластик і ін.) до пористої поверхні (цегла, бетон, міцні штукатурки) на стіни і стелях в сухих приміщеннях. Легкий у роботі, швидко твердіє. Може використовуватися для закладення тріщин і швів між плитами гіпсокартону.

П-12, П-22 Клейові суміші стандартної і підвищеної адгезії. Дозволяють поправляти плитку на протязі 15-20 хвилин, водо- і морозостійкі. П-12 призначений для облицювання стін і укладання підлог керамічною, кам'яно-керамічною плиткою і штучним каменем по бетоні, цеглі і поґрунтованій дерев'яній основі ззовні й усередині будинків. Придатна для облицювання камінів. Висока стійкість до опливання дозволяє укладати плитку зверху вниз.

Клейова суміш підвищеної адгезії П-22 має додаткові можливості:

клеїть плитку з низьким водопоглинанням, гранітні плити, пінопласт, а також дозволяє укладати плитку по глазурованій поверхні. Суміш використовується в