Постановочний план вистави за п’єсою Євгенії Кисельової “ Третє око”
31

2.7.АТМОСФЕРА ВИСТАВИ

        Атмосфера є одним із найголовніших елементів сприйняття вистави. Через взаємодію людини з оточуючим середовищем і запропонованими обставинами виникає сценічна атмосфера.

Вечір. Квартира. Очікування гостя. Атмосфера тривожного напруження. З приходом псевдодиректора атмосфера ще більше напружується. І от, коли вже всі зібрались і під пильним керівництвом Ольги Петро Іванович влаштовує екзаменКсюші, атмосфера повільно перетворюється в домашній концерт, де сцена яскраво освітлюється і настрій у кожного по-своєму піднесений.Кожний планує отримати від цієї зустрічі своє. Коли мова заходить про гроші все знову починає змінюватись, світло стає більш приглушене, навіть холодне; при таких обставинах йде розігрування гри, афери, влаштованої Ольгою. І от нарешті найвідповідальніший моментпідписання контракту, де панує атмосфера неочікуваності, де кожен робить ставки і планує щось за це отримати. Недосягнувши успіху головна героїня розкриває карти. Світло поволі стає приглушеним, навіть інтимним, коли відбувається сповідь, відвертість. В своїй виставі я буду користуватись прийомом вистава у виставі”, тому що кожен з персонажів це люди, які грають не свою роль. Все відбувається неначе в популярних зараз на телебаченні реаліті-шоу, яке має назву Прийом до елітної школи”. І лише в кінці відбувається зривання масок, і тоді розумієш хто є хто насправді.

Щоб досягти бажаного успіху і допомогти акторам звичайно користуватимусь усіма засобами виразності: музично-шумовим оформленням, світлом, тощо.