Створення кондиціонера взамін К-25 С
127

Правила техніки безпеки

-Не використовуйте пристрій з перебитим електропроводів або з пошкодженою на електропроводі ізоляцією.
-Пошкоджений кабель живлення слід замінити в сервісному центрі. Не підключайте кондиціонер до електромережі за допомогою подовжувачів або кустарно виготовлений ної проводки ¬.
-Не торкайтеся до пристрою, стоячи на підлозі босоніж. Не слід касажя кондиціонера мокрими руками.
-Не можна перешкоджати вільному ходу потоку повітря на вході або виході внутрішнього і зовнішнього модулів пристрою.
-Не закривайте вхідні та вихідні повітряні отвори кондиціонера. Недотримання цієї рекомендації може призвести до зниження потужності кондиціонера або його поломки. Чи не модифікуйте конструкцію кондиціонера. Не встановлюйте кондиціонер у приміщеннях, де в повітрі можуть міститися газ, пари нафти або сірки або поблизу джерел тепла. Не розташовуйте на кондиціонері важкі або гарячі предмети.
-Під час роботи кондиціонера не залишайте вікна чи двері відкритими постійно т.к. це знижує ефективність роботи пристрою.
-Не направляйте прямий потік повітря на рослини чи тварин. Небажано перебуває тривалий час в зоні дії потоків холодного повітря, тому що це може бути небезпечно для здоров'я.
-Кондиціонер не повинен знаходитися в контакті з водою. Електрична ізоляція може бути пошкоджена, що може послужити причиною короткого замикання або пожежі. Не розташовуйте сторонніх предметів на зовнішньому блоці пристрою.

     Розрахункова частина захисного занулення

Одним із розповсюджених засобів захисту від ураження струмом  є захисне занулення. У випадку замикання мережі на корпус електроустановки виникає однофазне коротке замикання, тобто замикання між фазами та нульовим провідниками. Внаслідок цього електроустановка автоматично вимикається апаратом захисту від струмів короткого замикання (перегоряють плавкі запобіжники чи спрацьовують автоматичні вимикачі). Таким чином забезпечується захист людей від ураженням струмом