Створення кондиціонера взамін К-25 С
9

Приміщення будинку ізольовані від зовнішнього середовища захисними конструкціями, що дозволяє створити в них визначений мікроклімат.      

  Зовнішні захисні конструкції захищають приміщення від безпосере- дніх атмосферних впливів, а спеціальні системи кондиціювання підтримують визначені задані параметри внутрішнього середовища.

     Сукупність всіх інженерних засобів та пристроїв, які забезпечують задані умови мікроклімату в приміщеннях будинків (захисні конструкції, сонцезахисні пристрої, інші конструктивно-планувальні засоби, а також системи опалення - охолодження, вентиляції, кондиціювання повітря), називаються системою кондиціювання мікроклімату (СКМ).

     Під дією різниці зовнішньої та внутрішньої температур, сонячної радіації та вітру приміщення втрачає тепло через захисну конструкцію взимку та нагрівається влітку. Гравітаційні сили дії вітру та вентиляції створюють перепади тиску, які приводять до перетікання повітря між приміщеннями, які між собою сполучені, та до його фільтрації через пори матеріалута нещільності захисної конструкції. Атмосферні опади, волого виділення в приміщеннях, різниця вологості внутрішнього та зовнішнього повітря призводять до вологообміну через захисні конструкції, під впливом якого можливе зволоження матеріалу та погіршення захисних властивостей та довговічності зовнішніх стін та покриття.

     Умови, які формують тепловий режим приміщення, необхідно розглядати в сполученні між собою. Їх взаємний вплив може бути суттєвим.

 

     Основи теплопередачі

 

Теплопередача є фізичним процесом обміну тепла через стіну між середовищами, які мають різну температуру. Цей процес складається з трьох елементарних видів обміну теплом: теплопровідності, конвекції та випромінювання.  Теплопровідність – умовно можна представити як передачу тепла в тілі від одної частинки до другої, коли немає їх переміщення. Таким чином, здійснюється передача тепла в твердих тілах